top of page

Θρα.Κι. ΚΟΙΝΣΕΠ

  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon

Η Κοιν.Σ.Επ. Θράκης Κίνητρο συμμετείχε με μεγάλη χαρά στην Περιφερειακή Συνάντηση Νέων στην Κομοτηνή με τίτλο «Οι Νέοι στο Βήμα: Προβληματιζόμαστε, Συζητούμε, Προτείνουμε για τη Δική μας Ευρώπη». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 και διοργανώθηκε από το Europe Direct Κομοτηνής, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με αφορμή τον εορτασμό των 60 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης και τον εορτασμό των 30 χρόνων Erasmus+. Σκοπός της συνάντησης ήταν  να προωθήσει την ενεργό συμμετοχή των πολιτών και να προωθήσει την Δομημένο Διαλόγο (Structured Dialogue).

Ο διάλογος πραγματοποιήθηκε μέσα από τέσσερις ομάδες εργασίας (working groups), με διαφορετικές θεματικές (α) εκπαίδευση, κατάρτιση και κινητικότητα των νέων, (β) ενεργός πολίτης – συμμετέχω και επηρεάζω, (γ) ανεργία των νέων και δεξιότητες του 21ου αιώνα και (δ) νεανική επιχειρηματικότητα και καινοτομία, στις οποίες συμμετείχαν : α) 15-20 νέοι ανά ομάδα, από όλο το φάσμα της νεολαίας (π.χ. μαθητές, φοιτητές, εκπρόσωποι συλλόγων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων κτλ), β) εκπρόσωποι των τοπικών αρχών γ) εκπρόσωποι των περιφερειακών αρχών, δ) εκπρόσωποι του εθνικού κοινοβουλίου (βουλευτές), ε) εκπρόσωποι φορέων που αφορούν τους νέους (Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας) στ) εκπρόσωποι από τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. (Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο).
 

Το πρώτο δίωρο οι νέοι συζήτησαν με τους εκπροσώπους φορέων και θεσμών (με την υποστήριξη ενός συντονιστή και την ενεργό συμμετοχή δημοσιογράφων της περιοχής) και το επόμενο δίωρο συζητήσαν μεταξύ τους, καταγράφοντας τα συμπεράσματα και τις προτάσεις τους, τα οποία παρουσίασαν στο τέλος της εκδήλωσης στην Ολομέλεια.

Η Κοιν.Σ.Επ. Θράκης Κίνητρο συμμετείχε στην ομάδα εργασίας με θέμα «Ανεργία των νέων και δεξιότητες του 21ου αιώνα», όπου παρουσίασε στους νέους το μοντέλο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας ως ένα νέο εναλλακτικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ανάληψη επιχειρηματικής δραστηριότητας. Επίσης, ενημέρωσε με ποιο τρόπο οι κοινωνικές επιχειρήσεις συνδράμουν στην απασχόληση των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων μέσω της απασχόλησης και της λειτουργίας των κοινωνικών επιχειρήσεων. Τέλος, επεσήμανε το σημαντικό ρόλο της ομάδας, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης των μελών για την επιτυχή λειτουργία μιας κοινωνικής επιχείρησης.

bottom of page